- تاریخ ارسال : چهار شنبه 11 تير 1393
- بازدید : 2550
عبدالرضا رحمانی فضلی بعد ازستاد مبارزه با مواد مخدر که با حضور برخی از وزرا ، فرمانده نیروی انتظامی و نماینده دادستان برگزار شده بود، گفت: قطعاً سیاست تشویقی برای این واحدهای تولیدی و به تناسب شغلشان انجام خواهد شد.
وی گفت: با مجوزی که رئیس جمهور به بنده به عنوان دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر داد تصمیمات خوبی در این جلسه گرفته شد.
وزیر کشور افزود: بحث تدوین آیین نامه های اجرایی موضوع ماده 16 که برمی گردد به جمع آوری معتادان متجاهر و مواد 40 و 43 که می تواند در مسیر پیشبرد اهداف ستاد بسیار مؤثر باشد.
رحمانی فضلی با اشاره به ارتقا و اصلاح ساختار دستگاه های اجرایی در خصوص مواد مخدر و با توجه به مصوبه شورای عالی امنیت ملی گفت: همه دستگاهها باید دفتر و اداره کلی را به این امر اختصاص دهند تا موضوعات در این زمینه به صورت تخصصی پیگیری شود.
وی افزود: همچنین سند جامع حمایت های اجتماعی که می تواند در بعد اجتماعی کردن مواد مخدر مؤثر باشد تصویب شد.
رحمانی فضلی در خصوص سند پیشگیری گفت: برخی از مواد در این بخش اصلاح و برخی از مواد اضافه شد.
وی افزود: یکی از موضوعاتی که در جلسه امروز مطرح شد کنترل پیشتازهاست که بسیار مهم است و باید از مبدأ تا مقصد کنترل شود.
وزیر کشور در خصوص صدور مجوز برای محیط درمانی گفت: طبق مصوبه ای وزارت بهداشت موظف شد نظارت و تأییدات لازم را بر مسائل بهداشتی این مراکز داشته باشد.
رحمانی فضلی افزود: آیین نامه بحث کنترل و همکاری مشترک بین کشورها چه به صورت دو جانبه ، سه جانبه و چند جانبه برای تعقیب قاچاقچیان در عرصه بین المللی بعد از سال ها به تصویب رسید.
وی گفت: بر اساس این آیین نامه با همکاری دستگاههای مربوطه از جمله قوه قضائیه ، وزارت خارجه ، نیروی انتظامی و وزارت اطلاعات همکاری های لازم و مشترک در عرصه بین المللی انجام شود.
وزیر کشور افزود: با مجموعه مصوباتی که با رویکرد مثبت اعضای ستاد انجام شد قطعاً می توانیم در پیشبرد اهداف مبارزه و رسیدگی به نتایج مطلوب موفق باشیم.
رحمانی فضلی در ادامه در پاسخ به سؤال خبرنگاران مبنی بر نحوه اجرای قانون عفاف و حجاب و دیدگاه وزارت کشور در این خصوص گفت: قانون عفاف و حجاب که مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی است در شورای اجتماعی در سالهای قبل مطرح شده است ولی در زمان دولت تدبیر و امید کمیته ای مربوط به این کار تعیین شده است تا مصوباتش را پیگیری کند.
وزیر کشور افزود: به همه دستگاهها این قانون را ابلاغ کرده ایم و دستگاه ها در درون خود در قالب کارکنان و ارباب رجوع باید نظارت داشته باشند و بازرسانی نیز برای همین کار در نظر گرفته شده است.
رحمانی فضلی گفت: در عرصه اجتماعی نیروی انتظامی واقعاً هوشمندانه ، مستمر و جدی عفاف و حجاب را پیگیر است.
وی افزود: بدون اینکه این موضوع را رسانه ای کنیم اقدامات را بر اساس آن چیزی که وظیفه داریم انجام می دهیم زیرا قبلاً اقداماتی انجام شده بود که با حاشیه سازی هایی همراه بود و امسال این موضوع را به خوبی مدیریت کردیم.
وزیر کشور در خصوص انتقاد از استفاده از دریا و دغدغه های خانواده ها در این زمینه گفت: از چهار ماه قبل در این زمینه چه به لحاظ ایمنی و چه به لحاظ اخلاقی برنامه ریزی کرده ایم و استانداریها برای رفاه مردم تمهیداتی را در نظر بگیرند و اجرا کنند که خانواده ها در رفاه باشند زیرا در سال گذشته 370 یا 380 نفر در دریا غرق شده بودند.
رحمانی فضلی افزود: در این زمینه موقعی می توانیم موفق باشیم که مردم هم وارد صحنه شوند و مسائل را رعایت کنند و اگر تذکری داده شود با عطوفت باشد.
وی گفت: آمادگی داریم سازمان های مردم نهاد را با رویکرد عفاف و حجاب و تقویت آن مجوز فعالیت دهیم.
رحمانی فضلی در خصوص برخورد با خرده فروشان مواد مخدر گفت: موضوع خرده فروشان مسئله مهمی است زیرا طبق برآوردی که ما از معتادان داریم بیش از 70 درصد معتادان، به امر توزیع مواد مخدر اشتغال دارند چون که باید درآمد داشته باشند تا مواد خود را تأمین کنند.
وزیر کشور گفت: رابطه مستقیم میان اعتیاد ، توزیع مواد مخدر و سرقت است طوریکه در نوروز امسال 10 هزار نفر از معتادان در استانهای مختلف جمع آوری شدند که میزان سرقت تا 30 درصد کاهش پیدا کرد.
رحمانی فضلی افزود: یکی از اولویتهای امسال نیروی انتظامی جمع آوری خرده فروشان و سارقان است.
وی در خصوص بکارگیری مراکز درمانی خصوصی برای معتادان گفت: امسال تصمیم گرفتیم علاوه بر مراکز ماده 16 که دولتی هستند بخش خصوصی را هم در درمان معتادان بکارگیری کنیم.
وزیر کشور گفت: اگر ارزیابی ما از بخش خصوصی مثبت بود می توانیم امسال درمان معتادان را به بخش خصوصی واگذار کنیم گر چه در حال حاضر 89 درصد مراجعات معتادان به بخش خصوصی است.
وی در خصوص پاک ماندن معتادان گفت: بحث پاک ماندن برای معتادان موضوع مهمی است؛ در دنیا مقیاس پاک ماندن حدود 30 درصد است اما در کشور ما در بهترین حالت حدود 20 درصد است.
وزیر کشور افزود: برای اینکه موضوع پاک ماندن معتادان تقویت شود در کنار درمان باید کار روانشناختی و و مددکاری انجام دهیم.
وی گفت: یکی از نکاتی که بسیار در خصوص معتادان پاک مهم است این است که خانواده ، جامعه و اداره پذیرای آنها باشد.
رحمانی فضلی افزود: در صدد هستیم کسانی که قبلا به دلیل اعتیاد اخراج شده اند بار دیگر به محیط کار برگردند.
وی گفت: به لحاظ معیشتی نیز هماهنگی ها انجام شده است که صندوقی برای کمک های مالی و کسب مهارتهای شغلی تشکیل شود.
وزیر کشور در خصوص همکاریهای بین المللی برای مبارزه با مواد مخدر و کمک جامعه جهانی در این زمینه گفت: در اجلاس اخیر وین که با کشورهای عضو مبارزه با مواد مخدر تشکیل شد همه معتقد بودند که ایران قدرتمندانه در مقابل ترانزیت مواد مخدر ایستاده و تاکنون شهدا و جانبازان زیادی را در این راه تقدیم کرده است.
رحمانی فضلی ادامه داد در مقابل، جامعه جهانی نقشی را در این خصوص ایفا نکرده و کمکهای آنها بسیار ناچیز بوده است.
وی گفت: درخواست داریم که با یک نگاه جدی تر و مؤثرتری به نقش ایران در مبارزه با مواد مخدر نگاه شود و قوانین بین المللی به گونه ای وضع شود که کشورها بیشترین همکاری را با ایران در این زمینه داشته باشند