- تاریخ ارسال : دو شنبه 2 تير 1393
- بازدید : 1356
ایلنا: کارشناس مبارزه با مواد مخدر و مدیر کل سابق درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: در سال ۸۶ بیشترین مواد مخدر مصرفی زنان، تریاک و هروئین بود و تنها ۴ درصد به مواد مخدر روانگردان تعلق داشت، درحالی که این مقدار در سال ۹۱ به ۲۵ درصد رسیده است.
"سعید صفاتیان"، در رابطه با علل گرایش زنان به اعتیاد در گفتگو با خبرنگار ایلنا گفت: مشکلات عاطفی، پیدا نکردن شغل مناسب ونداشتن درآمد کافی، بازماندن از تحصیل، وجود نگاه متفاوت به زنان، ناامیدی و تمایل به کم کردن وزن از دلایل مهم گرایش زنان به مصرف مواد مخدر و الکل است. البته هیچگاه یک عامل به تنهایی نمیتواند دلیل اعتیاد یک فرد باشد.
وی ادامه داد: البته به دلایل عمومی که برای مردان هم وجود دارد مانند وراثت، مشکلات خانوادگی، اضطراب، افسردگی و گروه همسالان نیز میتوان اشاره کرد. هرچند به طور ویژه میتوان گفت که اضطراب و افسردگی تاثیرگذاری بیشتری بر روی زنان دارد. همچنین خانمها تمایل کمتری برای درمان افسردگی دارند و هرچه شدت این گونه بیماریها بیشتر شود تمایل به مصرف مواد نیز بیشتر میشود.
صفاتیان در مورد میزان شیوع اعتیاد به دلیل تمایل به کاهش وزن و فروش مواد مخدر در آرایشگاهها گفت: در بارهٔ این مساله به تازگی زیاد بحث میشود در حالی که این دو مساله آنقدر بزرگ نیست؛ بلکه به علت آنکه تازه کشف شده مورد توجه قرار گرفته است.
این کارشناس مبارزه با مواد مخدر ادامه داد: از آنجا که پخش مواد در خیابان برای خانمها کار دشواری است قاچاقچیان از آرایشگاههای زنانهای که اغلب مجوز ندارند استفاده میکنند.
وی در مورد زنانی که به علت اعتیاد همسرشان به مواد مخدر به اعتیاد روی آوردهاند گفت: مردانی که پس از ۵ تا ۶ سال مصرف و چند بار ترک نافرجام با در خواست همسرشان برای ترک روبرو میشوند، برای آنکه بتوانند همسرشان را از این اصرارها منصرف کنند سعی میکنند که او را نیز درگیر کنند تا به راحتی بتوانند به مصرف مواد مخدر ادامه دهند. این اعتیاد سبب بیتفاوتی همسران به هم، بروز طلاق عاطفی و از هم پاشیدن خانواده میشود.
صفاتیان در مورد با آمارهای موجود در مورد اعتیاد زنان افزود: در مورد اعتیاد زنان دو آمار در سالهای ۸۶ و ۹۱ گرفته شده است که در سال ۸۶ زنان ۴ درصد و در سال ۹۱، ۹.۵ درصد از معتادین را شامل میشدند یعنی تقریبا در این ۵ سال این آمار دو برابر افزایش داشته است.
وی ادامه داد: همچنین اعتیاد زنان تابع الگوی تغییر مصرف نیز بوده است. به این شکل که در سال ۸۶ بیشترین مواد مخدر مصرفی تریاک و هروئین بود و تنها ۴ درصد به مواد مخدر روانگردان تعلق داشت، درحالی که این مقدار در سال ۹۱ به ۲۵ درصد رسیده است. زنان به دلیل وجه اجتماعی تمایل ندارند که ساعتها پای منقل باشند بنابراین گرایش به موادی دارند که سریع مصرف میشود.
صفاتیان افزود: باید به موضوع اعتیاد زنان نگاه ویژهای داشته باشیم، خوشبختانه اخیرا در ستاد مبارزه با مواد مخدرجایگاهی برای مشاور امور زنان در نظر گرفته شده است. باید با توجه به ویژگیهای کشور خودمان به این مساله بپردازیم و از متخصصین بهره لازم را ببریم. رویکرد رئیس ستاد مبنی بر اجتماعی کردن این معضل و مشارکت تمامی دستگاهها در این زمینه میتواند بسیار موثر باشد