مديركل دفتر تحقيقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر درباره آخرين وضعيت مصرف مواد مخدر در جامعه ايران گفت: بر اساس طرح شيوع شناسي ملي مشخص شد كه نرخ شيوع اعتياد در ايران 65/2 درصد با آمار تقريبي يك ميليون و 325 هزار نفر معتاد است.
به گزارش پایگاه خبری اعتیاد به نقل از روزنامه اعتماد، صرامی گفت: البته اين تحقيق به افرادي كه به صورت تفنني مواد مخدر مصرف مي كنند، نپرداخته است. 58 درصد از معتادان ايران زير 34 سال سن دارند، يعني اين جنگ نرم با استفاده از ابزار خود، متولدان پس از انقلاب را نشانه گرفته است.
صرامي عنوان كرد: برخلاف تصور اوليه، زنان نيز به مصرف مواد مخدر گرايش پيدا كرده اند، به طوري كه حدود 3/9 درصد از افرادي كه جذب مواد مخدر مي شوند، زنان هستند. همچنين متاسفانه 45/21 درصد از افراد باسواد (ليسانس و بالاتر از آن) به گروه مشتريان مواد مخدر پيوسته اند. از همه خطرناك تر، گرايش درصد بيشتر متاهلان در حوزه اعتياد نسبت به مجردان است.
وي در مقايسه استان ها از نظر قرار گرفتن در معرض آسيب اعتياد، اظهار كرد: 12 استان در بين 31 استان كشور در اين زمينه وضعيت نامناسبي دارند. وي افزود: بايد توجه داشت مقوله موادمخدر كه دغدغه يي براي بيش از 92 درصد مردم ايران شده است، امروز در حوزه جرايم به عنوان عامل اصلي جرايم شناخته مي شود و 25 درصد از قتل هاي عمد با اين موضوع ارتباط دارند.
- دسته : مطالب آموزشی,,
- تاریخ ارسال : چهار شنبه 20 فروردين 1393
- بازدید : 1370
اعتیاد به اینترنت، تلفن همراه ، "اس ام اس"، الکل و اعتیاد به روابط غیراخلاقی، هم اکنون از نظر جامعهشناسان در مجموعه رفتارهای اعتیادی قرار میگیرد.
- دسته : مطالب آموزشی,,
- تاریخ ارسال : چهار شنبه 20 فروردين 1393
- بازدید : 1298
تابحال به این موضوع فکر کرده اید، اگر معتاد تزریقی نیمه های شب برای تزریق به قول عوام آن زهر ماری به سرنگ نیاز داشته باشد، برای تهیه آن چه کند؟
- تاریخ ارسال : چهار شنبه 13 فروردين 1393
- بازدید : 1186
58 درصد از معتادان ايران زير 34 سال سن دارند
- تاریخ ارسال : چهار شنبه 13 فروردين 1393
- بازدید : 1522
دهه 90،دهه دغدغههاي اجتماعي است. دههاي كه از يكسو كارشناسان درباره فروپاشي خانوادهها در آن هشدار ميدهند و عدهاي آن رادوران بروز «سونامي اعتياد» در كشور مينامند. دههاي كه با گذشت تنها نزديك به 3سال از آن، نشانههاي هشدارها به وضوح ديده ميشود.
به گزارش پایگاه خبری اعتیاد به نقل از روزنامه تهران امروز،رشد چشمگير آمار طلاق و گسترش مصرف انواع مواد محرك و مخدر، كاهش سن اعتياد و مصرف سيگار در كشور، كاهش سن سرپرست خانوار و موارد متعدد ديگر نشاندهنده عمق خطراتي است كه در اين سالها جامعه ايراني را تهديد ميكنند. در اين بين دستگاههاي مختلف دولتي وظيفه دارند نسبت به كاهش يا كنترل اين آسيبها اقدام كنند. سازمان بهزيستي به عنوان يك دستگاه موثر در اين زمينه، در سالهاي گذشته در سايه قرار گرفته است. برخي ميگويند فعاليتهاي اين دستگاه با تعاريف آسيبهاي مدرن امروزي سازگاري ندارد و بايد فكر جديدي براي نوع فعاليت آن كرد و عدهاي معتقدند سازمان، آن قدرت چانهزني را از دست داده است. هرچه كه هست اينكه وضعيت آسيبها در كشور خوب نيست و سازمان بهزيستي هم اقداماتش در مظان شك و شبهه؛ رئيس سازمان بهزيستي اما وقتي در مقابل اين انتقادات قرار ميگيرد سازمانش را پاسخگو ميداند و از عملكردش دفاع ميكند. همايون هاشمي معتقد است دغدغه انواع آسيبهاي اجتماعي را دارد، آنها را ميشناسد و برايشان برنامه دارد؛ به شرط اينكه دستگاههاي ديگر و بخصوص رسانهها پاي كار بيايند و كمكش كنند. گفتوگويي كه پيش روي شماست، حاصل نشست 2 ساعته خبرنگاران تهران امروز با رئيس سازمان بهزيستي است؛ هر چند كه خود او اين زمان را كم ميداند و معتقد است بيش از اينها حرف براي گفتن دارد.
همانگونه كه ميدانيد بسياري از كارشناسان، دهه 90 را در ايران، دهه انواع بحرانهاي اجتماعي نامگذاري كرده اند؛ شما در سازمان بهزيستي به عنوان سازمان مسئول در پيشگيري و كنترل آسيبها، تا چه حد اين هشدار را جدي گرفتهايد و چقدر به اين موضوع اعتقاد داريد كه كشور ما در دهه 90 به مرحله هشدار در انواع آسيبها رسيده است؟
ببينيد مقوله آسيبهاي اجتماعي بسيار وسيع، فرادستگاهي و فرابخشي است. ما هم به عنوان يكي از متوليان رفاه اجتماعي در كشور هستيم. طبق قانون هيچ دستگاهي متولي اصلي آسيبهاي اجتماعي نيست، در عين حال همه دستگاهها به اندازهاي وظيفه دارند كه درخصوص آسيبهاي اجتماعي و كنترل يا كاهش آن اقدام كنند و بر اساس همان وظيفه شان هم بايد پاسخگو باشند. در اين ميان سازمان بهزيستي تنها دستگاهي است كه در سال 92 يك گزارش تحليلي، منطبق به آمارهاي تقريبا به روز و كاملا علمي استخراج كرد و به دستگاههاي مربوطه ارائه كرد. اگر براساس منطق اين گزارش بخواهيم صحبت كنيم بايد بگوييم در حال حاضر اعتياد (هم در عرضه و هم تقاضا)، طلاق، كودكان (كودكان خياباني، كودكان طلاق، كودكان متكدي، كودكان در معرض آزار و اذيت و...) و دختران در معرض آسيب (دختراني كه از خانههاي خود جدا ميشوند) و... تيتر اصلي آسيبهاي اجتماعي هستند. يعني آن چيزي كه شما بهعنوان هشدار از آن ياد ميكنيد و چيزي كه ما به عنوان دغدغه برايمان مهم است اين 4موضوع اصلي هستند كه طبيعتا بايد يك كار تيمي خوبي شكل بگيرد و همه دستگاهها پاي كار بيايند تا آسيبهاي ناشي از اين عوامل در جامعه كاهش پيدا كند.
البته در اين ميان اسمي از آسيبهاي نوپديد به ميان نياورديد. واژهاي كه خود سازمان بهزيستي آن را براي اولين بار رسانهاي كرد؟
درست است. ولي چون شما از مهمترين دغدغهها پرسيديد من آن 4موضوع را مطرح كردم. آسيبهاي نوپديد آن دسته از آسيبهاي امروزي هستند كه منطبق با پيشرفت و با آمدن تكنولوژيهاي اينترنتي و it به وجود آمدهاند. در حقیقت پيشرفتهاي منطبق بر تكنولوژيهاي روز به همان اندازه كه شيريني و حلاوت داشت، به همان اندازه هم موجب بروز و ظهور آسيبهاي نويني شد. آسيبهايي كه قبلا آن را لمس نكرده بوديم. مثل آسيبهاي ناشي از انواع بازيهاي رايانه اي، فضاي مجازي، ارتباطات فراگير و دوستيهاي اينترنتي و... كه اين بخش از آسيبها هم در سالهاي اخير به دغدغههاي جدي مبدل شدهاند و ما هشدارهايي را هم در اين رابطه دادهايم.
- دسته : مطالب آموزشی,,
- تاریخ ارسال : چهار شنبه 13 فروردين 1393
- بازدید : 1866
شاید تفاوت های این دو نوع مواد اعتیادآور و دلایل گرایش بیشتر جوانان به مواد مخدر صنعتی و شیمیایی، به ویژه «شیشه» برای همه جالب و مفید باشد.
مواد مخدر سنتی مثل تریاک، هروئین و سایر فرآورده های طبیعی، معمولا دارای آثار و عوارض جسمانی زودرس و مشخصی هستند. مثلا فرد به سرعت تکیده و لاغر می شوند، لب های سیاه و رنگ پوست تیره، خمیدگی قامت و چهره پژمرده، از دیگر علائم بارز و ظاهری معتادین به مواد مخدر است.
اما مصرف کنندگان «شیشه»، به جز تغییر در اندازه و ابعاد مردمک چشم، زخم های احتمالی در گوشه های کناری زبان و مقدار کمی لاغری نشانه های جسمی مبهمی ندارند. پرحرفی، فعالیت زیاد و پس از آن یاس و افسردگی، جزئی از تغییرات رفتاری مصرف کنندگان است و در درازمدت، بروز توهم و اختلالات شناختی و در نتیجه احتمال انجام رفتارهای پرخطر، از عوارض قطعی مصرف شیشه است.
مصرف مواد مخدر سنتی نیاز به محل و وسائل خاصی دارد، در حالی که مواد صنعتی «شیشه» را می توان در هر محلی و با یک وسیله ساده و قابل حمل و مخفی کردن در جیب مصرف کرد.
مواد مخدر سنتی دارای بوی مخصوص و قابل تشخیص هستند، در حالی که مواد محرک صنعتی غالبا دارای بو نبوده و اطرافیان قادر به تشخیص نیستند.
و از همه بدتر و مهم تر اینکه مواد مخدر سنتی دارای علائم «خماری» یا محرومیت از مواد هستند؛ به این معنی که معتاد پس از گذشت 4 تا 12 ساعت از آخرین مصرف دچار علائم ناخوشایندی مثل آب ریزش از چشم و بینی، بی قراری، دردهای عضلانی، مشکلات گوارشی، به صورت دل پیچه و اسهال و بالاخره تشنج خواهد شد، اما ... «به این نکته توجه کنید» در مورد مصرف شیشه معمولا تا مدت های طولانی و حتی یک ماه پس از آخرین مصرف، علائم محرومیت از مواد یا «خماری» بروز نمی کند... به همین دلیل خانواده ها و اطرافیان به ندرت می توانند اعتیاد عزیزانشان به «شیشه» را تشخیص دهند و در صورت شک کردن به دلیل عدم آگاهی از نحوه خماری در شیشه، تصور می کنند که فرد مورد نظر معتاد نیست، زیرا دچار علائم معمولی خماری نشده است.
رابطه ترک اعتیاد و ستارگان سینما و تلویزیون همانند کره بادام زمینی و مربا هستند. آنها مدام در حال ترک انواع اعتیاد هستند. گاهی برای بازی در یک فیلم اعتیاد را ترک می کنند و دوباره به عادت قبلی خود باز می گردند. در این میان چهره هایی هستند که نه تنها به مواد و الکل در حد پیشرفته اعتیاد د اشته اند ولی آن را برای همیشه کنار گذاشته اند.
اعتیاد به مواد مخدر بلای خانمانسوزی است که کیان خانواده و جامعه را مورد تهدید قرار داده و عدم برخورد به موقع و اثربخش با این پدیده نابهنجار اجتماعی، ضمن کاستن از قبح این ناهنجاری اجتماعی موجبات نا امنی و مزاحمت برای شهروندان را فراهم کرده است.
- دسته : مطالب آموزشی,,
- تاریخ ارسال : پنج شنبه 7 فروردين 1393
- بازدید : 1463
داروهاي روان گردان داروهاي محرك دستگاه عصبي هستند كه خاصيت توهم زايي دارند اين داروها اعتياد جسماني به همراه ندارند و فقط وابستگي رواني ايجاد مي كنند همچنين عارضه تحمل دارويي نيز در مصرف اين مواد وجود دارد يعني فرد در دفعات مصرف بعدي بايد از دوز بالاتري استفاده نمايد. اين داروها به گروههاي عمده تقسيم بندي مي شوند كه عبارتنداز:
- تاریخ ارسال : چهار شنبه 6 فروردين 1393
- بازدید : 1308
رییس برنامه اعتیاد در مرکز بهداشت روانی “امل” عربستان درباره افزایش شمار کودکان معتاد به قرص های روان گردان و حشیش، هشدار داد.
به گزارش ممتازنیوز به نقل از شبکه العالم، “عبدالسلام الشمرانی” تأکید کرد: مرکز امل به صورت میانگین ماهانه پذیرای ۴ مورد از کودکان معتاد به حشیش است، که کم سن و سال ترین آنها ۱۲ ساله بوده است.
الوطن عربستان به نقل از الشمرانی خاطرنشان کرد: مرکز امل مواردی را شناسایی کرده است که در آن کودکان به استنشاق چسب، روغن و عطر و همچنین سیگار کشیدن معتاد شده اند.
اذعان این مسئول سعودی به اعتیاد کودکان درحالیست که در عربستان قوانین بسیار سختی حتی برای مجازات مصرف مواد مخدر تعیین شده و مسئولان این کشور مدعی مبارزه گسترده با قاچاق و مصرف مواد مخدر هستند.
- تاریخ ارسال : چهار شنبه 6 فروردين 1393
- بازدید : 1328
- تاریخ ارسال : چهار شنبه 6 فروردين 1393
- بازدید : 1285
گر با بیماری اعتیاد به دنیا آمدید تقصیر شما نیست ، اما اگر با بیماری اعتیاد از دنیا رفتید تقصیر شماست ! . . .
- دسته : تصاویر,اعتیاد,مطالب آموزشی,,
- تاریخ ارسال : سه شنبه 5 فروردين 1393
- بازدید : 2014
عکس اسکن مغز معتاد به متامفتامین
(شیشه)و انسان سالم-Brain with and without Meth
This is a brain after meth useاسکن مغز معتاد به مخدر شیشه (متامفتامین )
مغز معتادان به مخدر شیشه درست مثل مغز یکی از کاراکتر های یکی از سریالهای تلویزیونی می شود
- دسته : مطالب آموزشی,,
- تاریخ ارسال : پنج شنبه 29 اسفند 1392
- بازدید : 1228
پیش از آن که مشکلی پیش آید ، در مورد مواد مخدر با نوجوان تان حرف بزنید: چون ما افراد عاقل و بالغی هستیم ، در گفت و گو با نوجوانان مان بیش تر مایلیم شنونده باشیم ،اما گاهی نوجوانان نیز می خواهند نظرات و اطلاعات والدین شان را بشنوند . البته بهترین روش گفت و گو با نوجوانان ، از خانواده ای به خانواده ی دیگر و در سنین مختلف ، متفاوت است . هدف این است که نوجوان مان را آگاه کنیم و به او هشدار بدهیم .
- تاریخ ارسال : چهار شنبه 28 اسفند 1392
- بازدید : 1222
اعتیاد خانمانسوز است. زندگیها و جوامع را به مخاطره میاندازد و خانوادههای بسیاری را از هم پاشیده است
این شاید واضحترین تعریفی باشد که تا به حال در مورد اعتیاد ارائه شده که به همین خاطر به محض شنیدن نام اعتیاد ما از ترس به خود میلرزیم و آرزوی دور بودنش از خانوادهها را میکنیم. اما بد نیست بدانیم از لحاظ علمی چه اتفاقی در بدن رخ میدهد که اعتیاد خودنمایی میکند. شاید با دانستن آن بتوانیم از بروز آن جلوگیری کنیم.
اعتیاد چیست؟ در مورد اعتیاد سوالات بسیاری در ذهنها وجود دارد و هنوز اینکه مصرف بعضی از قرصها میتوانند در بدن اعتیاد ایجاد کنند یا خیر جای سئوال دارد و محققان در مورد این موضوع که یکی از بزرگترین معضلات جوامع است در حال تحقیق هستند.
آنچه که در طی سالیان سال کشف شده است آن است که اعتیاد تنها به مواد خاص نیست بلکه تکرار هر آنچه که ضروری نیست میتواند در بدن فرد تبدیل به اعتیاد شود. مانند اعتیاد به پرخوری و در پی آن چاقی، سیگار کشیدن و یا حتی استفاده از اینترنت.
اعتقاد اولیه در سالیان سال قبل در مورد مصرف الکل و مواد مخدر آن بود که استفاده از این مواد میتواند در بدن عادتی بوجود آورد که ترک آن سخت است. اما بعدها مشخص شد که اعتیاد بخشی از شخصیت فرد میشود.
به این معنا که وقتی فرد از آن استفاد نکند دچار مشکلات روحی و جسمی میشود و نمیتواند درست عمل کند و ماده کمکم تبدیل به بخشی از زندگی میشود که زجر آور است. دقیقا مثل بیماریهای لاعلاج.
اینکه برخی از مواد تاثیر مستقیم روی مغز میگذارند کاملا مشخص است و سالهاست که به اثبات رسیده است. تاثیر این مواد این طور است که مصرف کننده مدام میخواهد که بار دیگر آنها را امتحان کند و این مصرف مدام ادامه مییابد.
اعتیاد یک بیماری مغزی ما به همان دلیل به مادهای معتاد میشویم که از آن برای اولین بار استفاده میکنیم. دلیل آن مطمئنا لذتی است که از استفاده از آن بردهایم. بسیاری از افراد مواد مخدر را تنها یک بار تجربه کردهاند و دیگر به طرف آنها نرفتهاند اما تمامی آنها احتمال معتاد شدن را با خود داشتهاند.
آخرین تحقیقات علمی اعتیاد را یک بیماری مغزی خوانده است. هنگام مصرف مواد و یا هر کاری که لذت بسیاری در ما میآفریند مغرماده ای به نام "دوپامین" را از خود آزاد میکند. این ماده دقیقا همانی است که باعث لذت بردن ما میشود که هر چه مقدار مصرف ما از مواد لذت بخش بیشتر باشد این ماده بیشتر ترشح میشود و در نهایت هم میتواند "اور دوز" یا شوک ناشی از مصرف را سبب شود که بسیاری اوقات کشنده است.
تاثیر "دوپامین" در مغز است که سبب میشود ما به مصرف دوباره ماده کشیده شویم. حتی اگر این لذت، ورزش کردن و یا خوردن غذا باشد ممکن است احساس اشتیاق برای مصرف مجدد در ما بوجود آید.
ترشح بیش از حد "دوپامین" اختلالی در مغز بوجود میآورد که برای رفع آن مغز مجبور به تحرک بیشتر است که به همین خاطر موادی را بیش از حد ترشح میکند که حالات مختلف رفتاری عجیب و حتی افسردگی در فرد مصرف کننده بوجود میآورند.
در طول زمان و مصرف بیش از حد، مغز دیگر به اندازه قبل "دوپامین" را ترشح نمیکند و به همین خاطر لذت مصرف پائین میآید. وقتی مصرف بیشتر شود کمکم ماده کنترل مغز را به دست میگیرد و آنگاه است که دیگر رفتارهای فرد کاملا غیر عادی میشود.
علائم اعتیاد:
علائم فیزیکی: فرد معتاد قبل یا بعد از مصرف به شدت عرق میکند. دستانش میلرزد و اختلال در خواب پیدا میکند. بسیاری از معتادان حالات اضطراب شدید را تجربه میکنند و تا زمانی که ماده را مصرف نکنند در همین حال باقی میمانند.
علائم رفتاری: بسیاری از معتادان تجربههای بسیاری برای ترک مواد داشتهاند. مصرف مواد کمکم سبب میشود فرد نسبت به گذشتهاش وقت بیشتری را برای مصرف مواد بگذارد. هیچکدام از لذاتی که قبل از اعتیاد در فرد وجود داشته دیگر جذابیتی ندارند و فرد با اینکه میداند مصرف مواد به شدت به او ضرر خواهد زد باز هم به مصرف آن ادامه میدهد.
نظریههای جدید:
اعتیاد از چندین منظر مورد بررسی قرار گرفته است و برخی محققان معتقدند که زمینه معتاد شدن در افراد متفاوت است و به طور مثال ژنتیک و فشارهای روحی از جمله اضطراب و استرسها تمایل به اعتیاد را بیشتر میکند.
کسی که دچار افسردگی است ممکن است برای از بین بردن احساس بدی که نسبت به خودش داد به مصرف بی رویه مواد الکی یا مخدر رو آورد و به سرعت به آنها معتاد شود.
چند ماده مخدری که بیشترین آمار مصرف را دارند از قرار زیرند:
1- متامفتامین: استفاده از این ماده رفتارهای بسیار عجیبی را در پی خواهد داشت. اثر این ماده روی مغز تا حدی است که فرد پس از مدت زیاد مصرف حتی ممکن است 50 درصد سلولهای زنده مغزش را کم کار کند . این ماده از سال 2001 در بازارها دیده شده است.
2- داروهای مسکن. مصرف داروهای ضد درد که حاوی مخدر است رشد بی رویه مصرف در کشورهای اورپایی و آمریکایی را داشته است که اعتیاد به آنها بسیار بالاست.
3- هروئین: سال 2005 حدود 2.4 درصد مردم آمریکا ادعا کردند که حتی یک بار هم که شده مصرف هروئین را تجربه کردهاند. ترک هروئین بسیار درد آور است و باید به طور مرتب مصرف شود. مرگ برای معتادان به این ماده بسیار زیاد است.
4- الکل: اشکالاتی که اعتیاد به الکل در افراد به وجود می آورد از هروئین هم بیشتر است و اثرات مخرب روی مغز بر اثر این ماده چنان زیاد است که به مرور فرد کاملا اختیارش از دست میدهد.
5- این فقط مواد نیستند که در فرد اعتیاد به وجود می آوردند. امروزه اعتیاد به خوردن غذا 2 درصد مردم آمریکا را تحت تاثیر قرار داده است و بسیاری از افراد در کشورهای غربی به قمار بازی کردن اعتیاد پیدا کردهاند.
مبارزه با اعتیاد: محققان با در نظر گرفتن عوامل ژنتیکی در افراد در تلاشند تا احتمال اعتیاد را پائین بیاوردند. گرچه هنوز گفته نشده است که برای اعتیاد یک ژن مخصوص وجود دارد اما آنچه اثبات شده آن است که کار چند ژن با یکدیگر در بدن افراد میتواند احتمال اعتیاد را بالا ببرد.
"متادون" سالهاست که برای درمان اعتیاد به هروئین استفاده میشود و میتواند حالات روحی و جسمی معتاد به هروئین را کم کم التیام بخشد.
"نالمفن" در حال آزمایش روی افراد معتاد به الکل است اما آنچه ثابت شده آن است که روی افراد معتاد به قمار بازی اثر مثبت گذاشته است.
فاکتور دیگری که امروزه در نظر گرفته میشود حالت روحی افراد است. اگر احساس افسردگی و حالات بد روحی کم شود ، تعداد افراد مبتلا به اعتیاد هم کم خواهد شد.
بنابراین کار کردن روی افرادی که مستعد افسردگی و یا دچار آن هستند میتواند از اعتیاد آنها جلوگیری کند
- دسته : مطالب آموزشی,,
- تاریخ ارسال : چهار شنبه 28 اسفند 1392
- بازدید : 1509
از اعتیاد به عنوان یکی از بزرگترین معضلات دنیای معاصر نام میبرند